Gipszkarton

 

Gipszkarton
deszka
Vastagság (mm)
Szélesség (cm)
Hossz (cm)
          Fajták         

    9,5 

  12,5

15

120 200

Normál

Impregnált (vizálló)

Tűzgátló
 

Gipszkarton előnyei

gipszkarton egyre népszerűbb belsőépítészeti válaszfal megoldás. Nem teherhordó falként elsősorban tetőtér beépítések, belső gipszkarton válaszfalak elkészítésekor, és utólagos takarások elvégzésekor használatos. Számos előnye van a hagyományos falazóelemekkel szemben:

 1. gipszkarton fal a hagyományos falazóanyagból épült falakhoz képest jelentős megtakarítást jelenthet.
 2. Fémszerkezetre szerelve a gipszkarton elemek közé hőszigetelő anyagot építhetünk be. Gondolja csak meg! Ez jelentős fűtési költség megtakarítást eredményezhet.
 3. Szeretne jóval jobban járni? Álmennyezetként felszerelve csökkenti a belső tér magasságát, és ezzel is jelentős fűtési költség megtakarítást eredményez.
 4. Hangszigetelő anyagot beépítve zajmentessé tehetjük a helyiséget.
 5. Könnyen véshető. A gipszkarton falak üreges szerkezete sokkal inkább alkalmas a víz és villanyvezetékek könnyű és kényelmes elhelyezésére.
 6. A sima, száraz falfelületet könnyedén festheti, tapétázhatja, csempézheti.
 7. gipszkarton lap könnyű. Gipszből és papírból áll, ezért könnyű vele dolgozni. Egy gipszkarton fal megépítéséhez nem kell több raklapnyi súlyt megmozgatni, mint a hagyományos válaszfalak építésénél. Hasonlítsuk csak össze egy gipszkarton lap és ugyanolyan térfogatú hagyományos falazóanyag súlyát! 
 8. Egyenes falak, beugrók, faláttörések is létrehozhatók. Tetőtér beépítéskor könnyedén boríthatjuk gipszkarton lapok segítségével a ferde tetősíkot.
 9. Az építkezés helyszínén szerelhető össze.
 10. Viszonylag jól terhelhetők. Figyelem: nem teherhordó fal!
 11. Szerelése gyors. Csavarozható és a hozzá való fém profilokkal bárhová felszerelhető, legyen szó tetőtér beépítésről, gipszkarton válaszfalról vagy beépített szekrényről. Nem kell megvárni, amíg megköt a habarcs. Nem kell zsaluzni sem. 
 12. Szerelése tiszta. Nincs fröcsögő malter. Nincs törmelék, nincs hulladék. Ezért utólagosan is beépíthetőek a gipszkarton falak. Nem szükséges folyékony, csepegő kötőanyag a rögzítéséhez.
 13. Egy esetleges jövőbeni átalakításkor könnyedén elbontható, áthelyezhető.